Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki wieprzowe na jarzynce z ziemniaków"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5222
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4994
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 57
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 227
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5222
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4994
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 57
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 227
Składniki
Sznycle opłucz, osusz, lekko rozbij tłuczkiem. Dopraw solą i pieprzem. Na każdym kotlecie połóż plaster boczku i całość zwiń. Roladki zepnij wykałaczkami.
Obierz ziemniaki, opłucz i pokrój w kostkę. Umyj ogórki, obierz, przekrój wzdłuż i łyżką wydrąż środki z pestkami. Miąższ ogórków pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej i zrumień mięso. Dodaj koncentrat pomidorowy, dobrze wymieszaj z olejem i krótko zasmaż. Dolej ok. szklankę wody i duś przez 10 minut.
Ziemniaki zalej posolonym wrzątkiem i gotuj 7 minut. Dodaj ogórki i gotuj jeszcze 3 minuty. Następnie wlej śmietanę. Jarzynkę zagęść zasmażką błyskawiczną. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj z posiekanym koperkiem. Jarzynkę podawaj razem z roladami. Udekoruj natką pietruszki.
Czas: 45 minut | Koszt: do 25 zł | Poziom: średni |4 porcje, 370 kcal/porcjaŹródło: Tele Tydzień