Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki rybne z fasolką"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 123
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2001
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2724
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 720
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 123
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2001
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2724
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 720
Składniki
Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie. Boczniaki opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Obraną cebulę i opłukaną paprykę poszatkuj. Filety umyj, oprósz solą i pieprzem. Każdy płat posyp cebulą i papryką. Rozłóż fasolkę, zwiń roladki, zepnij lub zwiąż.
W rondlu rozgrzej 2 łyżki masła. Przesmaż, boczniaki. Wyjmij. Włóż roladki, obsmaż, zalej szklanką wody. Duś pod przykryciem ok. 10 min. Ponownie wrzuć grzyby. Duś jeszcze 5 min. Sos połącz ze śmietaną i łyżeczką mąki. Dopraw solą oraz pieprzem.
czas ok. 40 min; porcja – 210 kcal, cena 6,10 złŹródło: Świat kobiety