Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Filety opłucz, osusz i przekrój wzdłuż. Następnie oprósz je solą oraz pieprzem i skrop sokiem z cytryny.
Cukinię umyj i potnij w cienkie, długie plasterki. Posyp je solą i odstaw na chwilę, by puściły sok. Następnie osusz plastry przy pomocy papierowego ręcznika.
Na cukinii ułóż filety rybne, zwiń je, tworząc roladki, po czym zepnij wykałaczkami.
Na patelni rozgrzej olej, a następnie podsmaż na nim cukinię ze wszystkich stron na złoto. Podlej ją białym winem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz kilka minut.
Wyjmij roladki z formy, a powstały sos połącz ze śmietaną i i zagotuj. Dopraw go solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Rybne roladki polej gotowym sosem. Podawaj np. z ziemniakami.Źródło: Telemax