Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada wołowa z parówką"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 65
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8927
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 133
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 288
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2923
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 65
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8927
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 133
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 288
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2923
Składniki
Mięso przekrój tak, aby powstał większy płat. Ubij go i dopraw solą oraz pieprzem. W misce wymieszaj mielone mięso. Dodaj posiekaną cebulę i połowę boczku pokrojonego w kostkę. Posól i wymieszaj. Płat wołowiny posmaruj mieszanką mięsną i rozłóż resztę pokrojonego w cienkie plastry boczku.
Wzdłuż ułóż parówkę. Mięso mocno zwiń w roladę i przewiąż nicią. Obsmaż ze wszystkich stron na oleju i wlej bulion. Przykryj i piecz w piekarniku nagrzanym do 190 °C do miękkości. Pod koniec zdejmij pokrywę i przyrumień. Wysmażony sos oprósz mąką i mieloną papryką. Wymieszaj i gotuj przez ok. 10 minut. Sosem polej mięso.Źródło: Na żywo