Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada śląska"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 57
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 57
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Składniki
<strong>:</strong>
Wołowinę pokrój w poprzek włókien na 2 cm kotlety. Rozbij tłuczkiem na cienkie płaty i każdy posmaruj musztardą.
Cebulę obierz i pokrój w kostkę, a boczek i ogórek pokrój w słupki.
Każdy plaster posyp cebulą. Boczek i ogórek ułóż wzdłuż szerszego boku rolady i dopraw pieprzem. Zwiń ciasno płaty mięsa w roladę i zwiąż nitką spożywczą.
Na patelni rozgrzej dwie łyżki smalcu lub oleju, obsmaż roladki ze wszystkich stron i podlej wodą. Dodaj liść laurowy, ziele, dopraw solą i duś do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie, odparuj nadmiar płynu. Podawaj np. z kluskami śląskimi i kapustą modrą.Źródło: Tele Tydzień