Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada serowa z kolorową posypką"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 65
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8926
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 133
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 287
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2923
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 65
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8926
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 133
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 287
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2923
Składniki
Migdały oraz orzeszki posiekaj a następnie podpraż na mocno rozgrzanej, suchej teflonowej patelni. Z papryki usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz, pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek umyj, osusz, drobno posiekaj.
Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzącej wody. Do miski włóż ser, wlej wystudzoną żelatynę, dokładnie wymieszaj by nie było grudek. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Odstaw w chłodne miejsce, by masa serowa lekko stężała.
Migdały, orzeszki piniowe, szczypiorek oraz paprykę dokładnie wymieszaj. Rozłóż na arkuszu folii aluminiowej. Na środku rozłóż masę serową. Pomagając sobie folią, zwiń, formując roladę. Włóż do lodówki na 2-3 godziny. Tuż przed podaniem rozwiń z folii i pokrój w plastry.
Rada: Do serka można dodać 2 łyżeczki chrzanu.Źródło: Świat i Ludzie