Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zastanawiacie się co podać na odświętny obiad? Rolada schabowa z pieczarkami sprawdzi się idealnie. Można przygotować ją z wyprzedzeniem, wstawić do lodówki, a kiedy przyjdą goście, włożyć ją do piekarnika i piec. Świetnie smakuje podawana z ziemniakami, kaszą lub kopytkami. Do tego ulubiony zestaw surówek i gotowe! Przepis mam od sąsiadki, która uroczyła nas takim obiadem podczas imprezy imieninowej.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 85
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 60
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 85
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 60
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Składniki
Schab płuczemy, osuszamy i rozcinamy w taki sposób, żeby uzyskać sporej wielkości płat mięsa. Następnie mięso rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy: solą, pieprzem oraz majerankiem.
Cebulę obieramy z brązowych łupin, kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor.
Pieczarki myjemy, kroimy w plastry i przerzucamy na patelnię. Smażymy do odparowania wody. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem.
Ser żółty ścieramy na tarce.
Podsmażone pieczarki łączymy ze startym serem. Nadzienie pieczarkowe rozkładamy wzdłuż dłuższej krawędzi mięsa. Roladę zwijamy. Następnie owijamy ją plastrami boczku i spinamy wykałaczkami.
Roladę schabową z pieczarkami przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopniu przez godzinę.
Po upieczeniu pozbywamy się wykałaczek. Roladę z nadzieniem pieczarkowym serwujemy z ulubionymi dodatkami.