Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Razowa pizza"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Składniki
Fot. RFF Hamburg (3)
Do miseczki wkrusz drożdże, dodaj cukier oraz pół szklanki letniej wody. Wymieszaj. Przykryj i odstaw na około 10 min. Do mąki dodaj sól, olej oraz rozpuszczone drożdże. Zagnieć gładkie ciasto. Przełóż je do miski, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 30 minut.
Cebulę pokrój w talarki. Z papryk usuń gniazda nasienne, opłucz i pokrój w kostkę. Do rondelka wlej przecier pomidorowy, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz suszone zioła, podgrzewaj 8-10 min, aż sos zgęstnieje. Dopraw do smaku cukrem, solą oraz pieprzem.
Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na prostokąt. Przełóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch ciasta posmaruj sosem pomidorowym. Rozłóż paprykę oraz cebulę. Piecz ok. 20 min w temperaturze 200°C. Po upieczeniu rozłóż pokrojone w kostkę awokado.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut. Porcja: 390 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie