Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Racuchy z malinami"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 17
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 79
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 399
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19575
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 17
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 79
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 399
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19575
Składniki
Miękkie masło (ew. margarynę) utrzyj z solą, cukrem oraz cukrem waniliowym na puszystą masę. Ciągle ucierając, dodaj kolejno żółtka oraz kaszę. Dołóż twaróg. Całość dobrze wymieszaj mikserem.
Maliny przebierz, ew. szybko opłucz na sitku pod bieżącą wodą. Połowę owoców odłóż na bok, resztę rozgnieć widelcem i dodaj do przygotowanego ciasta. Ponownie wymieszaj je mikserem.
Na patelni rozgrzej olej, łyżką nakładaj ciasto. Formuj owalne racuchy. Smaż je na złoty kolor z obu stron, osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowe racuchy polej jogurtem.
Przed podaniem posyp je odłożonymi wcześniej malinami. Racuchy możesz serwować także z sosem czekoladowym albo waniliową bitą śmietaną.
na 4 porcje , : 25 min, Porcja: 485 kcal, Cena porcji: ok. 3 złŹródło: Naj