Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Apetycznie wyglądają i super smakują.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20230
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 133
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2054
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 723
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20230
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 133
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2054
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 723
Składniki
Ugotowane ziemniaki przekręć przez maszynkę, a surowe zetrzeć na tarce jak na placki ziemniaczane. Odcisnąć. Ziemniaki łączymy ze sobą, dodać obie mąki, sól. Wyrabiamy ciasto.
Nadzienie: Mięso gorujemy i przepuszczamy przez maszynkę, dodać podsmażoną cebulkę, przyprawić.
Z ciasta odrywamy kawałki , nadziewamy mięsem i formujemy kulki. Pyzy gotujemy w lekko osolonej wodzie- po wypłynięciu gotowac jeszcze 10 minut. Ugotowane pyzy polać smażoną cebulką.