Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie masz czasu na gotowanie, a w lodówce masz twaróg, pietruszkę i czosnek, to przygotuj obiad według mojego przepisu. Potrzebne składniki na to danie są tanie i zarazem zdrowe. Czas przygotowania jest szybki, zrobisz je nawet na ostatnią chwilę i zdążysz. Rodzina będzie zachwycona prostotą i smakiem.
Garnek, praska do czosnku, nóż lub nożyce do ziół, deska
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 111
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 111
Składniki
W dużym garnku ok. 3 litrowym zagotuj wodę z solą. Wrzuć na gotującą wodę 250 gr. makaronu kokardki i zamieszaj, aby się nie posklejał. W międzyczasie pokrusz sobie twaróg, czosnek przeciśnij przez praskę, posiekaj natkę pietruszki. Makaron kokardki zwykle gotuje się ok. 12 minut, nie gotuj go dłużej, aby się nie rozgotował, jest wtedy ciężkostrawny.
Ugotuj go al dente (czyli na ząb), tyle ile zaleca producent. Przygotuj dwa talerze (mogą być płytkie lub głębokie), wyłóż makaron, polej oliwą z oliwek, posyp pokruszonym twarogiem, czosnkiem i pietruszką. Dopraw na koniec solą i pieprzem, pomieszaj i danie jest gotowe.