Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyszne cannelloni"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 155
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 16
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 75
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 397
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19574
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 155
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 16
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 75
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 397
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19574
Składniki
Cebulę i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na 1 łyżce oliwy, dodać pokrojone w kostkę ogonówkę i boczek, podsmażyć, dodać mielone mięso, znów podsmażyć, doprawić solą, pieprzem i włoskimi ziołami.
Cukinię umyć, pokroić w kostkę, marchew oskrobać, zetrzeć na tarce. Dodać do podsmażonego mięsa, poddusić, zalać pokrojonymi pomidorami z puszki, wymieszać z koncentratem.
Gorącym farszem napełniać makaronowe rurki, układać jedna przy drugiej w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.
Makaron zalać beszamelem przygotowanym z zasmażki (mąka plus masło), ugotowanej z mlekiem, doprawionym solą, pieprzem i gałką. Wierzch posypać serem. Zapiekać ok. 40 minut w temp. 180°C.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium