Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Puszyste racuchy z kukurydzą i papryką"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Jajka wbij do miski i roztrzep. Połącz je z kefirem i dokładnie wymieszaj z przesianą przez sito mąką pszenną, łyżeczką proszku do pieczenia i solą.
Paprykę i cukinię potnij w kostkę. Kolbę kukurydzy ugotuj w osolonym wrzątku, poczekaj, aż ostygnie i zetnij ziarna. Dorzuć je do ciasta razem z papryką i cukinią. Całość dokładnie wymieszaj.
Na patelni mocno rozgrzej olej. Kładź partiami po łyżce masy i smaż dość grube racuchy.
Gdy ładnie się przyrumienią, zetrzyj ręcznikiem kuchennym nadmiar tłuszczu i podawaj udekorowane świeżymi warzywami.Źródło: Kurier TV