Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pulchne rożki"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 266
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 67
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 70
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5379
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 266
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 67
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 70
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5379
Składniki
Przepis przysłała Bożena Badach z Długiej Kościelnej
Ciasto: mąkę i 20 dag masła posiekaj. Dodaj śmietanę wymieszaną z jogurtem i drożdżami (nie muszą rosnąć), sól i żółtka. Szybko zagnieć ciasto.
Farsz: pieczarki i cebulę pokrój, podduś na maśle, przypraw. Ostudź. Ciasto cienko rozwałkuj, wytnij kwadraty o boku 12 cm.
Pozostałe masło stop, posmaruj kwadraty. Ułóż plaster boczku, pieczarki i pasek mozzarelli. Sklej dwa rogi, posmaruj białkiem.
Piecz 15 min w 180°C.
czas przygotowania: 50 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie