Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ptysie z serowego ciasta z cukinią"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5226
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4996
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 229
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5226
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4996
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 229
Składniki
Ciasto: masło i 150 ml wody zagotuj. Dodaj przesianą mąkę, gotuj 2 minuty, mieszając, aż powstanie gładka masa. Ostudź.
Jajka roztrzep z musztardą, szczyptą soli i pieprzu. Ser zetrzyj na tarce. Do ciasta dodaj masę jajeczną i połowę sera, wyrób. Ciasto włóż do szprycy, wyciśnij ptysie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Posyp pozostałym serem. Piecz 25-30 minut w 180°C. Ostudź, ostrym nożem przekrój na pół.
Nadzienie: cukinię, cebulę i pieczarki pokrój na plasterki.Pomidory obierz, pokrój na plasterki. Czosnek posiekaj. Oliwę rozgrzej na patelni, podsmaż cukinię, cebulę i czosnek. Dodaj pieczarki, smaż 2 minuty. Dodaj pomidory, duś 5 minut. Dodaj posiekaną bazylię, przypraw. Nadzieniem napełnij ptysie.Źródło: Chwila dla Ciebie