Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przekładaniec ze szpinakiem"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 52
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 91
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 275
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 52
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 91
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 275
Składniki
Sposób przygotowania 1.Ziemniaki pokrój w grubsze plasterki. Szynkę potnij w kosteczkę. Cebulkę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Szpinak przebierz, opłucz, osącz. Dodaj do cebuli. Smaż razem kilka minut. Zdejmij z ognia. Do gorącej masy szpinakowej wbij jajka. Dodaj szynkę oraz sól, pieprz i gałkę do smaku. Dobrze wymieszaj.
Ser zetrzyj, połącz ze śmietaną. W żaroodpornej formie na przemian układaj plastry ziemniaków i szpinak. Każdą warstwę posyp serem.
Formę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 st. Zapiekaj 15 min. Ew. udekoruj pomidorami.Źródło: Tina