Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pożywny krem jarzynowy z grzankami"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 101
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1835
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2715
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 101
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1835
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2715
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
Warzywa oczyść, umyj i pokrój w kostkę. Podsmaż je w dużym garnku na maśle. Mieszaj, by się nie przypaliły.
Po 10 minutach dolej bulion. Gotuj do czasu, aż warzywa zrobią się miękkie.
Pod koniec dodaj serki topione, a 5 minut później zdejmij garnek z kuchenki i zmiksuj zupę za pomocą blendera.
Gotowy krem dopraw solą, pieprzem i szczyptą kurkumy. Przed podaniem ponownie go podgrzej.
Rozlej zupę do miseczek i posyp ją małymi grzankami.
<strong>Przepis nadesłała: Alina Waliczek</strong>Źródło: Kurier TV