Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Polski chłodnik z burakami"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 67
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19571
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 67
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19571
Składniki
Buraki umyj, obierz, pokrój w dużą kostkę i ugotuj w 1,5 szklanki bulionu, aż zmiękną. Następnie wyjmij je, a bulion odstaw.
Ogórek i buraki zetrzyj na tarce. Szczypiorek i koperek posiekaj. Jajko ugotuj na twardo i pokrój w kostkę.
Do bulionu włóż kolejno: buraki, ogórki, szczypiorek i koperek. Dodaj maślankę i śmietanę. Wymieszaj.Źródło: Takie jest życie