Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kurczak w tym wydaniu zachwyca mnie serowo -winnym smakiem,elegancki i prosty zarazem
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 81
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 402
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19577
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 81
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 402
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19577
Składniki
Kurczaka opłukać,oczyścić z błon,pokroić na płaty pożądanej grubości
Delikatnie posolić,obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej (oliwę) z łyżką masła. Smażyć z jednej strony,przewrócić i po chwili gdy już będzie prawie usmażony kłaść na kurczaku plasterki szynki, na nie plasterki serka topionego
Kurczaka podlać winem i przykryć. Dusić chwilę,tak by topiący się ser połączył się z winem.
Większa ilość sera da bardziej serowy smak,większa ilość wina -bardziej wytrawny.W oryginalnym przepisie kurczaka podlewamy "marsalą" acz jest trudna do zdobycia
Kurczaka podajemy z frytkami,półksiężycami z ziemniaków, bukietem warzyw, sałatą, ew pieczywem,czyli- wedle uznania