Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polędwiczki wieprzowe na słodko w truskawkach"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 58
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2954
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 315
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 58
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2954
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 315
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
??Polędwiczki umyj, pokrój na kotlety i lekko rozklep.
?? Oprósz je solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Następnie obtocz mięso w mące i usmaż na mocno rozgrzanym oleju.
Do małego rondelka z grubym dnem wsyp cukier. Skrop go wodą i rozpuść na małym ogniu (nie mieszaj).
Z umytych truskawek oderwij ogonki. Potnij je na kawałki lub rozgnieć widelcem, po czym dorzuć je do skarmelizowanego cukru. Po chwili podgrzewania dolej czerwone wino i łyżkę sosu balsamicznego.
Mieszaj do czasu, aż zrobi się gęsty sos.
Na koniec zanurz w nim usmażone polędwiczki.
Gotowe danie podawaj np. z młodymi ziemniakami.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 320. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax