Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne polędwiczki w sosie musztardowym z pieczarkami to świetna propozycja obiadu dla całej rodziny.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20239
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 153
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2119
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20239
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 153
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2119
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Składniki
Pieczarki kroimy w plasterki. Podsmażamy na rozgrzenej patelni z dodatkiem łyżki oleju. Skraplamy sokiem z cytryny i smażymy do momentu odparowania wody. Następnie dodajemy masło i jeszcze chwilę smażymy. Zdejmujemy z patelni na talerz.
Polędwiczke oczyszczamy i kroimy w plastry 1-1,5cm. Doprawiamy oregano i pieprzem. Smażymy na patelni po pieczarkach, partiami na brązowy kolor w międzyczasie posypując delikatnie solą. Podsmażone mięso podlewamy whisky i chwilę smażymy.
Teraz do mięsa dodajemy pieczarki, posiekaną natkę pietruszki, obydwie musztardy i miód. Całość mieszamy.
Na koniec wlewamy śmietankę i sos sojowy. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Polędwiczki w sosie musztardowym są już gotowe. Smacznego