Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne polędwiczki na obiad.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 94
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 94
Składniki
Wykonanie ciasta: Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć ze szczyptą soli, dodać mleko i ciągle mieszając dodać olej, mąkę i sezam. Następnie białka ubić na sztywno i bardzo starannie wymieszać z ciastem. Wykonanie: Polędwiczkę opłukać, dobrze odsączyć na ręczniku papierowym, pokroić w plastry o grubości 2 cm, posypać sola i pieprzem do smaku i delikatnie rozbić.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć polędwiczkę z obu stron.
Obsmażoną i wystudzoną polędwiczkę maczać w przygotowanym cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.