Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane z selerem naciowym mogą być alternatywą dla tradycyjnej wersji.
Patelnia, miska, deska do krojenia i nóż
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 116
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 477
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1572
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 347
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 116
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 477
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1572
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 347
Składniki
Ziemniaki trzemy na tarce, kroimy w plasterki szczypior z cebulką
Kroimy w plasterki seler, a następnie gnieciemy go aż przestanie chrzescic. Ja użyłam pokrywki od słoika.
Seler dodajemy do masy ziemniaczanej. Następnie wbijamy jajko, wsypujemy mąkę, dodajemy szczypiorek, śmietanę
Doprawiamy solą i pieprzem
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron
Placki powinny być rumiane lub jak kto woli bardziej przypieczone
Podajemy ze śmietaną, cukrem lub jogurtem.