Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek cebulowy z gorgonzolą"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20234
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 143
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2074
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 727
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20234
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 143
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2074
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 727
Składniki
spożywczą i włożyć do lodówki na około 30 minut. 2Szalotki obrać, przekroić wzdłuż na pół. Borówki (żurawinę) odcedzić.
Gruszki cienko obrać, rozkroić na połówki, wyciąć gniazda nasienne. Miąższ pokroić na cienkie cząstki i natychmiast skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniał.
Utrzeć 25 dag sera gorgonzola z 3 jajkami. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Schłodzone ciasto rozwałkować na placek i wylepić nim prostokątną blaszkę wyłożoną pergaminem.
Na cieście rozsmarować masę serową. Na niej rozłożyć cząstki gruszek i połówki szalotek. Pozostały ser rozdrobnić w palcach, posypać nim placek.
Rozłożyć plasterki boczku. Na wierzchu rozsypać borówki (żurawinę). Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec około 30 minut.
Czas przygotowania: około 60 minutŹródło: Życie na gorąco