Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pomysł na obiad kolację czy przekąskę
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5945
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5945
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Drożdże rozetrzec z cukrem dodać do maaki dodać wodę dodać Sól i żółtko ( bez oliwy ) dokładnie zmiksować lub starannie wymieszać. Miskę z ciastem postawić w ciepłym miejscu na około 35 minut ( najlepiej na poduszce elektrycznej ). Gdy ciasto wyrośnie, wymieszać je szybko z oliwa i wylepić nim wysmarowana tłuszczem blachę ( podwyższając lekko jego brzegi ). Postawić ponownie do wyrośnięcia na na następne 30 minut. Na wyrośnięte ciasto nakładać kolejno kiełbasę w plastrach, podsmażony ńa szklisto boczek, cebulę podsmażona na złoty kolor i posoloną, pokrojoną paprykę i pomidory, starty grubo na tarce żółty ser. Wszystko posypać przyprawami. Pięć w dobrze nagrzanym piekarniku ( ok 200⁰zC ) 30 - ,35 minut. Podawać na gorąco z ketchupem lub sosem czosnkowym. Gotowe. SMACZNEGO!!!