Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pizza na puszystym cieście"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 82
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1674
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 699
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 82
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1674
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 699
Składniki
Drożdże rozetrzeć z cukrem i podgrzanym mlekiem, odstawić na kwadrans, dodać szklankę ciepłej wody, mąkę, sól, oliwę, wyrobić ciasto, odstawić do wyrośnięcia.
Przygotować w rondlu sos z pomidorów, przeciśniętego przez praskę czosnku, soli, pieprzu i oregano, zagotować, zmiksować, wystudzić.
Z wyrośniętego ciasta uformować cztery placki o grubości ok. 1 cm, posmarować sosem, obsypać piórkami cebuli, plasterkami pieczarek, pokrojoną w paski papryką, oliwkami i paskami szynki.
Piec w temp. 220°C ok. 15 minut, posypać serem, piec kolejne 5 min, aż brzegi się zrumienią.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium