Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantny pstrąg z rusztu"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 50
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 90
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 275
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 50
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 90
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 275
Składniki
Wyczyszczone z łusek, umyte i osuszone ryby natrzeć solą, oprószyć świeżo mielonym pieprzem, nafaszerować plastrami cytryny, paseczkami chilli oraz masłem wymieszanym z czosnkiem i posiekanym koperkiem.
Rybę ponacinać, zawinąć w folię aluminiową. Grillować przez ok. 25 minut, co jakiś czas ją przewracając (albo piec w piekarniku nastawionym na opcję grill).
Pstrąga podawać na folii, posypać koperkiem, udekorować plastrem cytryny.
Zamiast koperku możesz użyć natki pietruszki albo bazylii i rozmarynu, które doskonale komponują się z czosnkiem.Źródło: Twoje Imperium