Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pikantny krem z dyni z dodatkiem chilli"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 62
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8924
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 132
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 283
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2919
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 62
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8924
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 132
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 283
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2919
Składniki
Rozgrzej na dużej patelni oliwę i dorzuć pokrojoną cebulę. Smaż ją, aż zrobi się lekko złota. Następnie dodaj 2 łyżki pasty chilli, pokrojoną w kostkę dynię, wlej 400 ml mleka kokosowego i bulion. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj przez 20 minut pod przykryciem. Kiedy całość będzie gotowa, zdejmij ją z gazu i poczekaj, aż lekko przestygnie.
Zmiksuj zupę na kremową masę. Do kremu dyniowego dodaj posiekaną bazylię, dopraw. Podgrzewaj jeszcze chwilę.
Podawaj krem ozdobiony kleksem mleka kokosowego, posypany płatkami chilli i listkami bazylii.Źródło: Olivia