Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pikantne ślimaczki"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 85
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 412
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 85
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 412
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Składniki
Z papryki wydrąż gniazda nasienne, umyj, osusz, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej i smaż paprykę 7-10 min na małym ogniu.
Gdy przestygnie, przełóż do miseczki, dodaj suszone pomidory i rozdrobnij blenderem na gładką masę.
Gdyby pasta była zbyt sucha, możesz dodać do niej trochę oliwy z pomidorów. Na koniec dopraw do smaku solą, pieprzem i paprykami.
Ciasto posmaruj przygotowaną pastą. Zwiń je w rulon i pokrój w plastry o grubości 2 cm. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Włóż blachę ze ślimaczkami, piecz ok. 20 min, aż się zrumienią.
<strong>: 40 minut. Sztuka: 145 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie