Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Piersi z kurczaka w sosie grzybowym"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 415
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 415
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Składniki
Przypraw mięso pieprzem i solą. Obsmaż na patelni z dwóch stron na złoty kolor. Na osobną patelnię wrzuć pokrojony w kostkę boczek, grzyby i smaż całość przez 3-4 minuty.
Dodaj przecier pomidorowy, tymianek oraz podsmażonego kurczaka. Wszystko zalej szklanką wody i 2 łyżkami stołowymi octu balsamicznego. Doprowadź do wrzenia.
Gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia do momentu, aż kurczak będzie miękki, a sos stanie się gęsty. Co jakiś czas przewracaj na patelni kurczaka.
Podawaj w towarzystwie ziemniaczanego purée udekorowanego gałązkami świeżego tymianku.
Czas przygotowania: ok. 60 minut • porcja: 260 kcal • koszt: ok. 5 zł • dla 4 osób.Źródło: Olivia