Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piersi kurczaka z jabłkami"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 107
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1869
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 107
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1869
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
Piersi kurczaka umyj, osusz papierowym ręcznikiem i przekrój na połówki. Usuń z nich błonki, a następnie lekko rozbij tłuczkiem. Oprósz kotlety solą oraz pieprzem i usmaż z obu stron na mocno rozgrzanym oleju.
Umyte jabłka potnij w plastry, posyp cynamonem, po czym ułóż na mięsie. Pokryj je żółtym serem i umieść w naczyniu żaroodpornym.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około około 10 minut, do chwili, aż ser się rozpuści.
W tym czasie namocz rodzynki w ciepłej wodzie. Czerwoną kapustę posiekaj, a następnie ją ugotuj. Po odlaniu połącz z łyżeczką cukru, sokiem z cytryny oraz octem i wymieszaj z rodzyn kami.
Gotowe kotlety ułóż na kapuście i podawaj np. z frytkami.Źródło: Kurier TV