Pierś kurczaka z morelami

Pierś kurczaka  z morelami
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Jagoda50
Dobre

Składniki

  • filet kurczaka (podwójny ), 1
  • sól,pieprz,majeranek, do smaku
  • suszone morele, 1 torebka
  • jajka, 1
  • mąka,bulka tarta, do panierki
  • maslo, 5 dkg
  • olej, do smażenia

Przygotowanie

  1. mieso podzielic na cztery porcje i rozbic na dość duże płaty,posolic posypac pieprzem i majerankiem

  2. morele pokroić w paski

  3. na każdy płat mięsa rozlożyc morele,zwinąc i spiąć wykałaczką

  4. mieso opanierowac w mące,jajku i bułce tartej

  5. na rozgrzanym oleju mięso zrumienić nastepnie przełozyc do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę

  6. na każda porcję połozyc po kawałeczku masła i wstawic do piekarnika na 10 -15 minut

  7. podawać z ryżem lub ziemniakami i sałatą z sosem vinegret

Komentarze do przepisu (10)

Konto usunięte 03 stycznia 2010
Mniam :) No i mam pomysł na obiad w następną niedzielę :)
Konto usunięte 03 stycznia 2010
popieram Mirabelkę-świetny przepis do wykorzystania
gabriel13 03 stycznia 2010
Pani Jagodo dania mięsne wychodzą Pani najlepiej i tego bym się trzymał-ten przepis jest wart by go wypróbować... Czytaj całość »
Pani Jagodo dania mięsne wychodzą Pani najlepiej i tego bym się trzymał-ten przepis jest wart by go wypróbować i ładnie jest podane!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • filet kurczaka (podwójny ), 1
  • sól,pieprz,majeranek, do smaku
  • suszone morele, 1 torebka
  • jajka, 1
  • mąka,bulka tarta, do panierki
  • maslo, 5 dkg
  • olej, do smażenia
Składniki