Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sprawdzone i pyszne pierogi z truskawkami i słodkim sosem z jogurtu naturalnego. Palce lizać!
miska, wałek, stolnica, szklanka do wycinania kółek, cedzak, drewniana łyżka, garnek, ok.2 litry wody
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 61
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 743
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 100
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 61
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 743
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 100
Składniki
Do miski wsyp mąkę, sól i wymieszaj. Następnie dodaj jajko, olej i wodę, wyrób ciasto. Ciasto rozwałkuj na oprószonej stolnicy, nie za cienko, wytnij kółka. Na każde kółko połóż truskawkę, posyp cukrem pudrem, jeżeli truskawki są kwaśne, i zlep brzegi lepiąc pieroga. Postępuj tak aż do wyrobienia ciasta. Pamiętaj aby pierogi odkładać na oprószone mąką miejsce, tak aby nie przylepiły się. Zagotuj wodę z łyżką oleju. Do gotującej się wody, dodawaj po ok 8-10 pierogów, zamieszaj drewnianą łyżką – w ten sposób nie uszkodzisz pierogów i zmniejsz ogień na średni. Gotuj pierogi przez ok. 2 minuty od wypłynięcia pierogów do wierzchu. Przełóż drewnianą łyżką na cedzak. W ten sam sposób ugotuj wszystkie pierogi. Odcedzone pierogi delikatnie przełóż na talerz i polej słodkim sosem.