Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z soczewicą"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj czosnek, pieczarki i duś do miękkości. Przełóż na sito i odsącz z nadmiaru płynu.
Soczewicę zalej 2 szkl. gorącej wody i gotuj 5 min, odsącz i połącz z pieczarkami. Dodaj natkę, dopraw solą oraz pieprzem.
Przygotuj ciasto: mąkę połącz z solą, wodą, dodaj żółtko. Powoli dodaj stopione masło i zagnieć. Uformuj kulę i odstaw na 15 min. Ciasto rozwałkuj. Wytnij koła, nałóż farsz, zlep pierogi. Posmaruj białkiem. Piecz 15-20 min w 180°C na blasze (na papierze).Źródło: Świat kobiety