Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 135
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 84
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 135
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 84
Składniki
Pszenicę zalewam wodą. Garnek przykrywam i odstawiam na całą noc. Na drugi dzień gotuję ją do miękkości.
Mak płuczę i zalewam gorącym mlekiem i zagotowuję. Odcedzam i mielę 3 razy. Pszenicę mieszam z makiem, miodem, rodzynkami, orzechami i cukrem. Chłodzę.
Robię ciasto. Mąkę wyrabiam z jajkami i mlekiem, ciasto cienko rozwałkowuję i szklanką wykrawam krążki. Nakładam farsz i zlepiam krawędzie.
Pierogi partiami wkładam do wrzącej wody i gotuję 3 minuty od wypłynięcia. Wykładam na talerz i posypuję makiem.