Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 25
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 25
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 77
Składniki
Mąkę pszenną przesiej przez sito do miski. Dosyp gryczaną i szczyptę soli. Dodaj roztrzepane jajko i tyle wody, by ciasto zrobiło się sprężyste. Zwiń je w kulę, owiń folią spożywczą i włóż na godzinę do lodówki.
Kaszę gryczaną ugotuj według instrukcji na opakowaniu, odlej i ostudź. Obraną cebulę posiekaj, po czym zeszklij na roztopionym maśle.
farszu połącz i dopraw.
Ciasto rozwałkuj, wytnij krążki i na każdy kawałek nałóż po łyżeczce farszu. Zlep i ugotuj w osolonym wrzątku.
Pierogi podawaj ze skwarkami oraz smażonymi pieczarkami.
Czas: 60 min. 1 porcja = 320 kcalŹródło: Kurier TV