Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczony karczek wieprzowy"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 16
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 23
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 23
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21468
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 41
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 16
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 23
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 23
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21468
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 41
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 1,70 zł
Mięso myjemy, osuszamy, nacieramy ze wszystkich stron marynatą z oleju, roztartego czosnku, soli, pieprzu, majeranku, papryk słodkiej i ostrej, gorczycy, kolendry, rozmarynu i tymianku.
Mięso wkładamy do brytfanny, w której będzie się później piekło, obkładamy listkami laurowymi, posypujemy ziarnami jałowca. Przykrywamy, wstawiamy na całą dobę do lodówki na dolną półkę.
3. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200oC, wkładamy karczek i pieczemy dwie godziny, czyli tyle, ile waży mięso.
Wartość odżywcza jednej porcji 286 kcal Białko 15,5 g/Tłuszcz 14 g/Węglowodany 33 gŹródło: Rewia