Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najsmaczniejsza wersja pieczonych ziemniaków przy których chowają się wszystkie frytki !
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 71
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19573
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 71
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19573
Składniki
Gotujemy ziemniaki. W międzyczasie przygotowujemy marynatę: 6 łyżek oleju słonecznikowego łączymy z 3 łyżkami masła, dodajemy łyżeczkę papryki, wędzonej i słodkiej, jeśli ktoś lubi, ostrej, cebule suszoną, przeciśnięty czosnek, pieprz, sól oraz zioła. Paprykę można zastąpić ajwarem. Mieszamy i odstawiamy do lodówki. Lekko ugotowane ziemniaki kroimy w kostkę, łączymy z marynatą z lodówki i wstawiamy do piekarnika do zarumienienia. Piekę je w 180 stopniach przez ok. godzinę. Smacznego :)