Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczone żeberka"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 96
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1796
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2713
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 709
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 96
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1796
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2713
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 709
Składniki
Żeberka podziel na porcje z jedną lub dwiema kostkami. Umyj, osusz. Natrzyj solą, pieprzem i majerankiem. Podsmaż na oleju.
Cebulę obierz, pokrój w piórka. Włóż do rondelka. Dodaj miód, ocet winny, keczup, sos chili i musztardę, wymieszaj. Zagotuj. Sos zdejmij z ognia, posyp pieprzem i majerankiem.
Glazurę wetrzyj w żeberka. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz godzinę.
W dużym garnku zagotuj wodę. Żeberka opłucz, wrzuć do wrzątku. Gotuj 3–5 minut. Wyjmij, przelej zimną wodą, dalej postępuj jak w przepisie. Dzięki takiemu hartowaniu upieczone żeberka będą soczyste.Źródło: Chwila dla Ciebie