Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczone śliwki na grzankach"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 84
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 84
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Śliwki opłucz, osusz. Z każdej sztuki usuń pestkę. Boczek pokrój w bardzo cienkie plasterki. Owiń śliwki, zepnij wykałaczkami. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, skrop olejem. Zapiekaj 10 min w 180 st.
Plasterki żółtego sera pokrój w paski lub trójkąty. Tosty zrumień w opiekaczu, na suchej patelni lub w piekarniku. Każdy przekrój na 4 części. Umyj i osusz kilka liści sałaty, porwij na kawałki. Obłóż minikanapeczki. Upieczone śliwki wyjmij z piekarnika. Na wykałaczki nadziej dekoracyjnie ser. Umieść na grzankach.
Czas ok. 25 min; porcja – 340 kcal, cena 2,10 zł.Źródło: Świat kobiety