Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, tani obiad, a tak pyszny, polecam :)
głęboka miska, żaroodporne naczynie
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 121
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 266
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2913
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 86
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 172
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 132
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 121
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 266
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2913
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 86
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 172
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 132
Składniki
Z umytych i osuszonych skrzydełek odcinamy końcówki ( można wykorzystać do wywaru na bulion ) W głębokiej misce mieszamy składniki marynaty, wkładamy skrzydełka i mieszamy dokładnie, odstawiamy pod przykryciem na noc do lodówki.
Przed włożeniem do piekarnika, skrzydełka po wyciagnięciu z lodówki. powinny nabrać temperatury pokojowej. Przekładamy wraz z marynatą na żaroodporne naczynie, podlewamy niewielka ilością wody, i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200°C, pod przykryciem, na ok. pół godziny. Po czym odkrywamy naczynie, zmniejszamy temp. do 180°C i pieczemy do pożądanego zrumienienia. W trakcie pieczenia można każde skrzydełko skropić odrobiną maggi. Nabiorą wtedy ładnego koloru i smaku
Gotowe skrzydełka podałam z tłuczonymi ziemniakami z wody i ćwikłą z dużą ilością chrzanu.