Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone pierożki drożdżowe z pieczarkami i serem
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 162
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 93
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 426
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19583
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 162
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 93
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 426
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19583
Składniki
Do miski przełożyć wszystkie składniki na ciasto. Drożdże przed dodaniem pokruszyć. Wyrobić jednolite ciasto. W razie konieczności podsypać odrobiną mąki. Ciasto jest elastyczne i nie powinno kleić się do dłoni. Wyrobione ciasto przełożyć do miski i odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kosteczkę. Dodajemy pieczarki starte na tarce jarzynowej. Smażymy do momentu odparowania wody. Na koniec doprawimy solą oraz pieprzem i odstawiamy do przestudzenia. Przestudzone składniki z patelni mieszamy ze startym serem. Wyrośnięte ciasto przełożyć na blat posypany mąką. Ciasto rozwałkować na grubość ok 3 mm. Za pomocą mniejszej szklanki lub literatki wyciąć kółka, nałożyć farsz i dobrze skleić. Odstawić pod przykryciem do wyrośnięcia na czas nagrania się piekarnika. Przed pieczeniem posmarować rozmąconym jajkiem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy bez termoobiegu do zarumienia ok 20-25 minut. Smacznego!