Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczone kabaczki"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5227
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4997
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5227
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4997
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Składniki
60 min • Porcja 430 kcal • Przepis na 2 porcje
Kabaczki kroję wzdłuż na połowę, usuwam nasionka.
Ryż gotuję na sypko w osolonej wodzie. Cebulę kroję w kostkę, rumienię na oleju. Dodaję do niej mięso i przesmażam. Podlewam winem, doprawiam solą i pieprzem. Duszę ok. 10 minut.
Mięso łączę z ryżem, jajkiem, połową sera i natką. Kabaczki napełniam farszem, układam w żaroodpornym naczyniu, podlewam wodą.
Przykrywam naczynie i piekę 45 min w temp. 190°C. 15 min przed końcem pieczenia posypuję serem.
<strong> Anna Sikorska z Suwałk</strong>Źródło: Kobieta i życie