Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczona gęś"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 25
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 25
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 77
Składniki
Mięso dokładnie umyj, osusz. Wymieszaj wszystkie przyprawy. Dokładnie natrzyj tuszkę w środku i na zewnątrz. Włóż gęś do miski, nakryj folią spożywczą i wstaw na noc do lodówki.
Przełóż tuszkę do gęsiarki. Nakryj naczynie. Piecz 3-3,5 godz. w temp. 180°C. W trakcie pieczenia polewaj jak najczęściej gęś wytopionym tłuszczem.
<strong>Ewa Zychewicz z Biesiekierza</strong>Źródło: Takie jest życie