Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń wieprzowa z porami"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20228
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 128
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2018
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2726
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 720
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20228
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 128
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2018
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2726
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 720
Składniki
Pory umyć, pokroić w krążki, sparzyć na sitku, osączyć, oprószyć solą i pieprzem.
Mięso wymieszać z bułką tartą, jajami, drobno posiekaną cebulą, solą, pieprzem, odstawić na godzinę do lodówki. Rozłożyć na folii spożywczej warstwę o grubości ok. 1 cm.
Na mięsie ułożyć pory i ser żółty, przy pomocy folii zwinąć jak roladę, przełożyć do wysmarowanej masłem keksówki lub wąskiego naczynia żaroodpornego, usunąć folię.
Piec w temperaturze 200oC przez ok. 60-70 minut. Po upieczeniu posypać posiekaną natką pietruszki, pokroić w plastry, polać naturalnie wytworzonym sosem.
ok. 120 minut.
Do farszu porowego możesz dodać grzyby (świeże lub suszone), podsmażoną cebulę albo ugotowane na twardo jajko.Źródło: Twoje Imperium