Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 266
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 67
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 70
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5379
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 266
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 67
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 70
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5379
Składniki
Osączone z oliwy suszone pomidory, kapary i oliwki drobno posiekaj. Wymieszaj z kosteczkami sera feta oraz posiekanymi ziołami. Farsz przypraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Mięso opłucz i osusz kuchennym, papierowym ręcznikiem. Oprósz solą i pieprzem. Posmaruj roztartym czosnkiem.
Filet natnij wzdłuż tak, aby powstała głęboka kieszeń. W środku oprósz mięso suszonymi ziołami prowansalskimi oraz słodką i ostrą papryką. Kieszeń napełnij przygotowanym farszem. Musztardę wymieszaj z ziołami prowansalskimi oraz słodką i ostrą papryką w proszku. Brzegi mięsa zepnij wykałaczkami. Posmaruj mieszanką musztardową.
Pieczeń przełóż do brytfanki. Podlej 4 łyżkami wody. Piecz około 15 min w piekarniku rozgrzanym do 220°C. Zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz jeszcze 50 min często polewając wytwarzającym się sosem.Źródło: Telemax