Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń cielęca z rozmarynem"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5226
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4996
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5226
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4996
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Składniki
Mięso umyj i osusz. Obwiąż je nicią i wsuń pod nią gałązki rozmarynu. Całość oprósz solą i pieprzem. Włóż mięso na rozgrzany olej i obsmaż z każdej strony.
Przełóż do naczynia żaroodpornego. Cebule pokrój w ćwiartki. Podsmaż je na oleju po smażeniu mięsa.
Obłóż mięso podsmażoną cebulą. Zalej je czerwonym winem oraz ciepłym bulionem. Wstaw na 1,5 godziny do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C.
Na około 20 minut przed końcem pieczenia obłóż pieczeń przekrojonymi na pół suszonymi pomidorami.Źródło: Takie jest życie