Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczarki z pastą jajeczną"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 30
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 28
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 27
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21477
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 46
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 30
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 28
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 27
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21477
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 46
Składniki
Pieczarki oczyść, odkrój nóżki i je posiekaj. Obierz jajka, rozdrobnij je widelcem. Marchewkę ugotuj, oczyść, drobniutko pokrój. Posiekaj natkę pietruszki.
Do gotowanych roztartych jajek wsyp natkę, marchewkę, obsmażone na oleju nóżki pieczarek. Wbij surowe jajko, wymieszaj i przypraw farsz solą, pieprzem, papryką. Jeśli jest za rzadki, wsyp trochę tartej bułki. Wymieszaj i przypraw.
Przygotowanym nadzieniem napełnij kapelusze pieczarek. Uciśnij farsz, grzyby obtocz w bułce tartej. Smaż na patelni w głębokim oleju, aż będą rumiane. Podaj na gorąco, ale smaczne są też na zimno.
Porcje 3, 30 min, Cena 0,80 zł, Kalorie 360 kcal
<strong>Anna Tokarska z Łąk Zwiastowych</strong>Źródło: Takie jest życie