Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczarki w panierce"
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 30
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 33
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21478
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 50
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 30
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 33
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21478
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 50
Składniki
Pieczarki oczyść szczoteczką pod bieżącą wodą i odetnij nóżki (dodaj je później do farszu).
Kapelusze zblanszuj we wrzątku, następnie obtocz je najpierw w mące, później w jajkach, a na koniec w bułce tartej. Tak przygotowane pieczarki piecz 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 220°C na blasze wysmarowanej olejem.
Odłożone nóżki pokrój w kostkę, por – w piórka, a szynkę – w paseczki. Wszystko podsmaż na oleju. Ugotowane jajka zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Dodaj je do pozostałych składników i wymieszaj z majonezem oraz szczypiorkiem. Dopraw farsz solą oraz pieprzem i nałóż na usmażone pieczarki.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV