Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pieczarki z dodatkiem... majonezu! Postanowiłam troszkę zaszaleć w kuchni i wyszło coś wspaniałego a zarazem prostego. Smakuje dobrze z piersią z indyka, ale nie tylko ;) Przepis nie ma zdjęcia, bo nie zdążyłam zrobić. Wszystko było zjedzone raz-dwa! ;) Można jeść na zimno lub na ciepło :)
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 407
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 407
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Składniki
Skroić pieczarki w paski, cebulkę w kostkę. Cebulkę podrumienić na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Następnie wrzucić pieczarki, zalać 100 ml wody i dusić pod przykryciem do miękkości często mieszając. Potem zdjąć przykrywkę, posolić dużą szczyptę, dodać pół łyżeczki ziół prowansalskich, popieprzyć wg uznania, wymieszać. Po ok. 2 min dodajemy śmietanę, mieszamy. Po kolejnych 2 min zdejmujemy z gazu, dodajemy majonez, mieszamy i gotowe! Smacznego!